Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter
OK, jag förstår!
Källsprångs Gård sedd från framsidan.

Odlingarna

På 35 hektar odlas det vitkål, morötter, potatis, palsternacka, spannmål, hö och ensilage. 

Istället för att bekämpa skadedjur och sjukdomar med gifter är man noga med växla mellan växtslagen och flytta runt odlingarna. Ingen gröda odlas oftare än var femte år på samma ställe.

Säsongen startar i början av april när kålplantorna sås inne i växthuset. Någon månad senare är över 120,000 kålplantor redo att sättas ut på åkern. Varje planta ger ett kålhuvud som kan väga upp till 6-7 kg men vi har vägt ett vitkålshuvud som vägde 12,7 kg!

Morötter och palsternacka sår man direkt på åkern, potatisen låter man först ligga ljust några veckor så att den börjar få groddar, för att sedan sätta den i jorden.

Skörden börjar i juli med den tidiga sommarkålen och fortsätter sedan med potatis, morötter och kål för att avslutas i oktober med de sena vintermorötterna. Det är alltså skördetid i 3 månader. 

De skördade grönsakerna förvaras i gårdens eget kylrum i väntan på leverans till butiker och kommuner, runtom i Örebro län.

Odlingarna

Säsongen börjar i april då kålplantorna sås inne i växthuset.

Läs mer »

Produkter

Grönsaker från Källsprångs Gård säljs bl.a till: Örebro Trädgårshall
som levererar till restauranger och butiker i Örebro län, och till Tistelvind som tillverkar syrade grönsaker.

Läs mer »

Kontakt

Anders & Maria Östlund
Källsprångs Gård Hult 364
694 96 Åsbro

Visa karta

Telefon

0582-503 82,
070-685 03 92, 070-297 51 12

Skicka e-post